Si na spletu našel čist hud, komplet opremljen flet s parkingom na vrhunski lokaciji za noro dobro ceno? Pazi, da ni slučajno nateg! Ampak, kako lahko preveriš, če je?

Spletni portal Varni na internetu nas vedno znova in znova poduči o tem kako prepoznati spletne prevare in kako se na spletu obnašati. Ravno zdaj pa so objavili posnetek v katerem nas podučijo o tem kako prepoznati lažni oglas za stanovanje. Ja, nepridipravi so na vsakem koraku in so vedno bolj prefrigani.

 

V sklopu portala Dostop.si deluje tudi Kamrica – borza študentskih postelj in sob, ki ponuja ogromno različnih možnosti. Obišči spletno stran in preveri. Seveda pa obstaja bojazen, da se tudi Kamrica povsem nehote “gosti” kakega nepridiprava. Ravno zato Kamrica aktivno sodeluje z Zavodom PIP, ki ponuja brezplačno pravno pomoč. V primeru, da opazite kaj sumljivega se obrnite na Zavod PIP (02 234 21 46, pip@zavodpip.si) ali na Kamrico (02 234 21 35, kamrica@dostop.si).

V kolikor boste bivali v študentskem domu, pa se vam prevare v obliki lažnih oglasov ne morejo zgoditi. Prednostni seznam za bivanje v študentskem domu bodo študentski domovi objavili na svoji spletni strani, in sicer v sredo, 16. septembra 2020.

 

tekst: DOSTOP.si / Varni na internetu
foto: Pixabay